Home

Νέος Χρήστης
Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής, αποθηκεύστε τις ταξιδιωτικές σας προτιμήσεις και κάντε γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια online κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων για εσάς ή για άλλα άτομα.
Είσοδος Μελών
 
 

 

Book air tickets online
airtickets live 
support

 
 

Μόσχα

Highslide JS Η Μόσχα αποτελεί μια δελεαστική προοπτική για μια γενιά φιλόδοξων τουριστών από τη Δυτική Ευρώπη. Αν και βρίσκεται δυτικά της κραταιάς Ρωσικής Ομοσπονδίας - τη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο - και μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα, η πόλη ήταν απροσπέλαστη λόγω του πολιτικού κατεστημένου και της παράνοιας της Σοβιετικής Ένωσης.

Highslide JS Δύο δεκαετίες μετά από την Glasnost, η πόλη επιτέλους είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες και δεν σκοπεύει να τους απογοητεύσει. Μακριά πλέον από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, οι Μοσχοβίτες αντιμετωπίζουν θετικά την εισροή των επισκεπτών. Το σοβιετικό πρόγραμμα ωφελιμότητας δεν κατάφερε να επισκιάσει την ομορφιά της Μόσχας και τώρα η πόλη εμφανίζεται σε όλο της το μεγαλείο. Η Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο αποτελούν δύο από τα πιο όμορφα και περίτεχνα κτίρια στον κόσμο και η Μόσχα μπορεί να καυχηθεί για την πιο ολοκληρωμένη ομάδα χορού στον κόσμο, τα Μπολσόι.

Highslide JS Αλλά και αυτά που μείνανε από τη σοβιετική εποχή εξακολουθούν να είναι εξίσου συναρπαστικά. Οι “Επτά Αδελφές” του Στάλιν είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του επεκτατικού κομμουνιστικού οράματος, ενώ οι ευθείες γραμμές του Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία δηλώνουν τη φιλοσοφία της λειτουργικότητας. Αλλά για τους Μοσχοβίτες, τουλάχιστον αυτό δεν είναι ένα παρελθόν στο οποίο θέλουν να σταθούν. Προτιμούν να επιδεικνύουν περισσότερο τους καθεδρικούς ναούς και τον πλούτο της αρχιτεκτονικής στο Κρεμλίνο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης για οκτώ αιώνες, και λιγότερο τα μεγαλοπρεπή κτίρια από τον κομμουνισμό στη δεκαετίας του 1950.

Η αναβίωση της Ορθοδοξίας είναι μόνο ένα σημάδι ότι οι Ρώσοι απολαμβάνουν την ελευθερία τους, το οποίο είναι επίσης εμφανές στα ρούχα, τα αυτοκίνητα και τις ιδιομορφίες της νεολαίας της Μόσχας. Επισκεφθείτε οποιοδήποτε από τα κορυφαία κλαμπ μπαρ και εστιατόρια της πόλης και θα νομίσετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο αντίστοιχο της Ευρώπης. Όλοι δείχνουν μία έντονη επιθυμία και ανυπομονησία να προχωρήσουν και να διαδραματίσουν το ρόλο τους στη νέα Ρωσία, όπου οι αλλαγές τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες.

Highslide JS Πραγματικά μία επίσκεψη το χειμώνα, όταν ο τρούλος του Αγίου Βασιλείου γεμίζει με χιόνι και μικρά κομμάτια πάγου αιωρούνται πάνω από το τείχος του Κρεμλίνου – θα σας κάνει να διαπιστώσετε ότι παρόλη τη χαρά που δίνει η προοπτική του νέου είναι μερικά πράγματα που δεν θα αλλάξουν ποτέ. Και αυτό είναι εγγύηση ότι η Μόσχα δεν θα χάσει ποτέ την αίγλη της.

Η Μόσχα είναι απλά μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις του πλανήτη. Το απροσπέλαστο του παρελθόντος την κάνει να φαίνεται ακόμα πιο ωραία, και βρισκόμενη στην καρδιά του μεγαλύτερου έθνους στον κόσμο, είναι φυσικό να συγκεντρώνει τεράστιες συλλογές τέχνης.

Highslide JS Οι ξένοι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμες τιμές για τα περισσότερα αξιοθέατα - μία για τους Ρώσους πολίτες και μία, αρκετά υψηλότερη, για τους ξένους επισκέπτες. Ορισμένες τιμές είναι σε δολάρια ΗΠΑ, ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι όλες οι συναλλαγές με μετρητά πρέπει να γίνονται με ρούβλια – μην δίνετε δολάρια που τυχόν έχετε. Οι τιμές μπορούν επίσης να διακυμανθούν σε κάποιο βαθμό.

Πολλά από τα αξιοθέατα έχουν θρησκευτική σημασία και η φωτογράφηση έχει απαγορευτεί σε πολλά κτίρια, ή επιτρέπεται μόνο με την αγορά ενός επιπλέον εισιτηρίου που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών. Προσέξτε τις πινακίδες. Μη φωτογραφίζετε στρατιώτες ή τον εξοπλισμό τους.

 
baggages calendar +/- 3 days athens-taxicity zero service fee paypal