Home

Νέος Χρήστης
Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής, αποθηκεύστε τις ταξιδιωτικές σας προτιμήσεις και κάντε γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια online κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων για εσάς ή για άλλα άτομα.
Είσοδος Μελών
 
 

 

Book air tickets online
airtickets live 
support

 
 

Βελιγράδι

Highslide JS Το επίσημο όνομα του Βελιγραδίου είναι Beograd από το Beo που στα σέρβικα σημαίνει λευκός και το grad που σημαίνει πόλη, «Λευκή πόλη» δηλαδή. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση, εκεί που ο ποταμός Σάββα ενώνεται με το Δούναβη, στη διασταύρωση σημαντικών εμπορικών οδών που συνδέουν τα Βαλκάνια με την Ευρώπη. Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας και μία από τις παλιότερες ευρωπαϊκές πόλεις που ξαφνιάζει τους επισκέπτες με την πολυμορφία της και τη μοναδική της ατμόσφαιρα. Τα σύγχρονα κτίρια μαζί με εκείνα που προέρχονται από προηγούμενους αιώνες δημιουργούν μία τέλεια αρμονική εικόνα.

Highslide JS Αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον μέρος στο Βελιγράδι είναι η περιοχή Kalemegdanu με το παλιό φρούριο της που βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο με θέα την όμορφη πόλη του Βελιγραδίου. Κάνοντας μία βόλτα στο πάρκο της περιοχής θα βρείτε δύο εκκλησίες, το μνημείο του Victor και μοναδικές ταράτσες όπου συναντιούνται οι ερωτευμένοι. Μπορεί επίσης να συναντήσετε  Σέρβους χορευτές που χορεύουν παραδοσιακούς λαϊκούς χορούς.

Highslide JS Το Βελιγράδι είναι γεμάτο από φημισμένες και ενδιαφέρουσες εκκλησίες, μοναστήρια και τόπους λατρείας διαφορετικών δογμάτων που μπορείτε να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, μία από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου, το μοναστήρι του άγιου Μιχαήλ του αρχαγγέλου και το τζαμί Bajrakli που χρονολογείται από το 19ο αιώνα. Αυτά είναι μερικά από τα μνημεία που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας στο Βελιγράδι.

Highslide JS Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται το Βελιγράδι δεν παραλείπουν να επισκεφτούν το παλιό παλάτι από το τέλος του 19ου αιώνα που αποτελούσε το σπίτι της σέρβικης δυναστείας Obrenović, το εθνικό θέατρο που ανήκει κι αυτό στην ίδια εποχή και το λίγο νεότερο αλλά εξίσου εντυπωσιακό κτίριο του σέρβικου κοινοβουλίου.

Highslide JS Αξίζει επίσης να περπατήσετε στο κύριο πεζοδρομημένο τμήμα της πόλης του Βελιγραδίου το Knez Mihailova, μία διαδρομή στην οποία θα συναντήσετε εξαιρετικές γκαλερί, βιβλιοπωλεία, καφετέριες και εστιατόρια στα οποία θα γευθείτε την παραδοσιακή βαλκανική κουζίνα.

Highslide JS Το Βελιγράδι είναι μία πόλη γεμάτη μουσεία και μέρη με εκθέσεις που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Τα μουσεία στο Βελιγράδι χαρακτηρίζονται από μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Τα πιο γνωστά μουσεία είναι το εθνικό που ιδρύθηκε το 1844, το στρατιωτικό μουσείο και το εθνογραφικό που χτίστηκε το 1901. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το μουσείο γιουγκοσλαβικής αεροπορίας, και το μουσείο Vuk and Dositej, αφιερωμένο σε αυτούς τους δύο σπουδαίους ανθρώπους του σέρβικου πολιτισμού.

Highslide JS Κοντά στα βουλγαρικά σύνορα βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Σερβίας, το εθνικό πάρκο Djerdap. Το πάρκο με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα είναι γνωστό όχι μόνο για τα εντυπωσιακά φυτά του αλλά κυρίως για το μεσαιωνικό φρούριο Golubac. Το Golubac έχει μία ταραχώδη ιστορία. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα έγινε πεδίο πολλών μαχών και ειδικά μεταξύ της οθωμανικής αυτοκρατορίας και του βασιλείου της Ουγγαρίας.

Highslide JS Το Βελιγράδι είναι επίσης μία πόλη γεμάτη με κλαμπ όπου κάθε μέρα πραγματοποιούνται πολλά κονσέρτα και νυχτερινά δρώμενα. Το κέντρο της νυχτερινής ζωής λαμβάνει χώρα σε πλωτές βαρκούλες-κλαμπ γνωστά ως splavovi αγκυροβολημένα κατά μήκος του ποταμού Δούναβη και Σάββα. Κάθε μία από τις βαρκούλες αυτές είναι ένα νυχτερινό κέντρο, ένα εστιατόριο ή μία καφετέρια.

Είναι επίσης αλήθεια ότι τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντίσκο είναι πάντα γεμάτα και γι αυτό η έντονη και συνεχώς μεταβαλλόμενη νυχτερινή ζωή του Βελιγραδίου είναι κάτι που δεν πρέπει να χάστε όταν επισκεφτείτε το Βελιγράδι.

 
baggages calendar +/- 3 days solidsoft zero service fee paypal