Home

Νέος Χρήστης
Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής, αποθηκεύστε τις ταξιδιωτικές σας προτιμήσεις και κάντε γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια online κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων για εσάς ή για άλλα άτομα.
Είσοδος Μελών
 
 

 

Book air tickets online
airtickets live 
support

 
 

Sri Lanka (Κεϋλάνη)

Highslide JS Η Σρι Λάνκα, όπως αναφέρει η τουριστική λογοτεχνία, είναι “μια γη που δεν μοιάζει με καμία άλλη”, και αυτό δεν είναι υπερβολή. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας, με το νότιο άκρο της, μόλις 30 χιλιόμετρα από τον ισημερινό, και είναι ένα τροπικό νησί που για αιώνες έχει προσελκύσει ζηλόφθονα βλέμματα ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Δικαίως αξίζει την προγενέστερη ονομασία της ως "Μαργαριτάρι της Ανατολής".

Highslide JS Ανέπαφη από τις επιρροές της ηπειρωτικής χώρας, η Σρι Λάνκα αναπτύχθηκε ελεύθερα, και ακόμη και σήμερα ο αέρας της αγριάδας δεν παύει ποτέ να υπάρχει. Παρά το γεγονός ότι κύματα εισβολέων, από τις πρώτες αφίξεις των Σιναλέζων στα 500 π.Χ. μέχρι τους τελευταίους εισβολείς, τους Βρετανούς, τον 18ο αιώνα, προσπάθησαν να δαμάσουν το νησί και το τοπίο, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν το νησί ακόμη πιο διαφοροποιημένο και όμορφο.

Highslide JS Η πραγματική καρδιά της Σρι Λάνκα όμως βρίσκεται ανάμεσα στα αρχαία ερείπια της Anuradhapura και της Polonnaruwa, καθώς και στα αμέτρητα άλλα ερείπια της αρχαιότητας. Εδώ υπάρχουν στοιχεία μιας αρχαίας κοινωνίας που είχε θεωρηθεί από τις πιο εξελιγμένες στον κόσμο εκείνης της εποχής. Το Φρούριο Sigiriya Rock αποκαλείται από πολλούς το όγδοο θαύμα του αρχαίου κόσμου, και αναμφισβήτητα, δεν είναι το μόνο από τα πολλά καταπληκτικά αξιοθέατα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Highslide JS Η Σρι Λάνκα όμως δεν χρειάστηκε την ανθρώπινη παρέμβαση για να αναπτύξει την ομορφιά της. Ένα μεγάλο μέρος του νησιού, εξακολουθεί να καλύπτεται από δάση παρά τις προσπάθειες των Βρετανών που εξήγαγαν μεγάλες ποσότητες από πολύτιμα ξύλα για την κατασκευή των πολεμικών πλοίων τους και σαν πρώτη ύλη για τους φούρνους της βιομηχανικής επανάστασης. Η ποικιλία των φυτών και των ζώων είναι εκπληκτική. Άγριοι ελέφαντες κατοικούν σε πολλές περιοχές και μπορείτε να δείτε ακόμα μεγάλες γάτες, φίδια και ελάφια της υπαίθρου.

Highslide JS Με την ειρήνη να δεσπόζει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και με το Κολόμπο να συνεχίζει να αναπτύσσεται ως μια σημαντική ασιατική πρωτεύουσα, η Σρι Λάνκα εισέρχεται στην πιο δυναμική της περίοδος ως ανεξάρτητο έθνος. Υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακά τοπία και μια αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά βεβαιώνουν ότι οι τουρίστες θα παίξουν τον ρόλο τους σ’ αυτή την αναγέννηση.

Highslide JS Το τσουνάμι τον Δεκέμβριο του 2004 κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής της Σρι Λάνκα και των γύρω νησιών, με την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών. Μέρη του νησιού καταστράφηκαν τελείως όσον αφορά την υποδομή και το κόστος της θεομηνίας θα συνεχίσει να είναι αισθητό για πολλά χρόνια. Το μεγαλύτερο κομμάτι της δυτικής ακτής, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κολόμπο, παρέμεινε ανεπηρέαστο. Οι περισσότερες τουριστικές περιοχές της Σρι Λάνκα υποδέχονται τους επισκέπτες, αλλά όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν τις επιπτώσεις της καταστροφής για τις τοπικές κοινότητες, ακόμη και αν η φυσική καταστροφή δεν είναι πάντα εμφανής.

 
baggages calendar +/- 3 days athens-taxicity zero service fee paypal