Home

Νέος Χρήστης
Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής, αποθηκεύστε τις ταξιδιωτικές σας προτιμήσεις και κάντε γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια online κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων για εσάς ή για άλλα άτομα.
Είσοδος Μελών
 
 

 

Book air tickets online
airtickets live 
support

 
 

Tυνησία

Από τα παζάρια της Τύνιδας και τα αρχαία ερείπια της Καρχηδόνας, έως τις παραλίες της Hammamet και τις σπηλιές-κατοικίες της Σαχάρας, η Τυνησία είναι μια χώρα γεμάτη αντιθέσεις. Πολλοί που επισκέπτονται τη χώρα δεν προχωρούν πέρα από τις παραλίες και τις αγορές, και παρότι κι αυτές έχουν πολλά να προσφέρουν, πραγματικά θα χάσει κανείς αν δεν προσπαθήσει να δει τουλάχιστον μερικά από τα χιλιάδες άλλα αξιοθέατα της Τυνησίας.

Highslide JS Στην Τυνησία έχουν κατά καιρούς εισβάλει  Φοίνικες, Ρωμαίοι, Βάνδαλοι, Βυζαντινοί και Τούρκοι, μέχρι Ισπανοί και Γάλλοι, λαοί που έχουν αφήσει το σημάδι τους στη χώρα, δημιουργώντας μια πλούσια και πολυποίκιλη πολιτιστική κληρονομιά. Το πιο διάσημο ίχνος των αρχαίων αυτών εισβολέων είναι η πόλη της Καρχηδόνας, που ιδρύθηκε από τους Φοίνικες υπό τους οποίους σύντομα έγινε η πιο ισχυρή πόλη της Μεσογείου. Κατακτήθηκε και ξαναχτίστηκε από τους Ρωμαίους, ενώ η χειρονακτική εργασία τους βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε στάδιο αποδείξεων. Τα Ρωμαϊκά μνημεία παραμένουν διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, από το τεράστιο αμφιθέατρο στο Ελ Τζεμ, σχεδόν στο μέγεθος του Κολοσσαίου της Ρώμης, ως τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Thugga (γνωστή ως Dougga) και τα ωραία ψηφιδωτά στο Μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα.

Όμως στην Τυνησία υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείτε πέρα από ρωμαϊκά ερείπια. Η καρδιά και η ψυχή της κάθε πόλης της χώρας είναι ένα παζάρι, η αγορά όπου όλος ο κόσμος γίνεται μία εκπληκτική οθόνη με εικόνες και ήχους. Τα ζωηρά χρώματα των μπαχαρικών σμίγουν με εικόνες κοσμημάτων από ασήμι και λαμπρά χειροποίητα χαλιά, μεταφέροντας το νου σε ένα τοπίο εξωτικό, περασμένης εποχής.

Highslide JS Αν και θα μπορούσατε να περάσετε εβδομάδες εξερευνώντας τα πολύπλευρα αξιοθέατα της Τυνησίας, θα πρέπει να πούμε ότι τα παραθαλάσσια θέρετρα είναι πράγματι πανέμορφα και μπορείτε από αυτό να καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι εδώ δεν τα εγκαταλείπουν ποτέ. Μια από τις πιο διάσημες περιοχές εδώ είναι η χερσόνησος Cap Bon στη βόρειο-ανατολική ακτή της χώρας, όπου βρίσκεται η Hammamet και πολλές άλλες όμορφες χρυσές παραλίες με άμμο. Ταξιδέψτε λίγο νοτιότερα και θα φθάσετε στο ειδυλλιακό νησί της Τζέρμπα, έναν παράδεισο από φοίνικες, καθαρές θάλασσες και λεπτή, λευκή άμμο, η οποία παρεμπιπτόντως φιλοξενεί την κύρια εβραϊκή κοινότητα της Τυνησίας και, επομένως, έχει τη δική της πολύ ξεχωριστή κουλτούρα.

Highslide JS Ταξιδεύοντας ακόμη νοτιότερα σύντομα θα βρεθείτε στο απομακρυσμένο τοπίο της Σαχάρας. Διασχίστε όλη την αχανή έκταση της ερήμου πάνω σε μια καμήλα ή σε ένα τζιπ, επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό στη σπηλιά του Matmata -γνωστό από τις περίφημες σκηνές στον Πόλεμο των Άστρων- ή την τεράστια αποξηραμένη αλυκή του el Chott Djerid. Επισκεφθείτε την αγορά της Douz, με τους Βεδουίνους που ζουν με τον ίδιο σχεδόν τρόπο ζωής, όπως οι πρόγονοί τους αιώνες πριν από αυτούς. Αυτή η έκταση των αμμόλοφων και των οάσεων διεγείρει πάντα τη φαντασία, δημιουργώντας έναν αέρα μυστηρίου και γαλήνης πέρα από το χρόνο.

 
baggages calendar +/- 3 days athens-taxicity zero service fee paypal